Soc investigadora: del que «ajuda la persona que pensa» a «pensar»

#Investigación #Biociencia #FPSuperior

La meva història és peculiar. Era molt bona estudiant de Batxillerat i sempre vaig tenir clar que volia seguir el camí de les ciències, així que vaig triar aquest batxillerat. Malauradament, vaig suspendre la selectivitat. Com que era conscient que al setembre no quedarien places a cap de les carreres que m’interessaven, vaig decidir estudiar Formació Professional de Grau Superior, en concret Anatomia Patològica i Citologia. Vaig tenir la gran fortuna de poder fer les pràctiques al laboratori del Dr. Barbacid, al CNIO, i allà vaig comprendre que no volia ser “el que ajuda la persona que pensa”, sinó que “volia pensar”. Vaig estudiar el Grau en Biologia a la Universidad de Alcalá i, tot i haver suspès la selectivitat, vaig ser la segona de la carrera. Després vaig estudiar un màster a la Universidad Autónoma de Madrid, becada per la Fundación Ramón Areces pels meus esforços durant la carrera, i finalment vaig aconseguir una beca estatal per realitzar el doctorat en Biociències Moleculars al CNIC, sota el guiatge del Dr. Bentzon. El dia de la defensa de la meva tesi va ser un dels més feliços de la meva vida. Vaig aconseguir el meu propòsit, soc investigadora.

Detalls

  • Tipus d’activitat: Xerrades amb professionals
  • Setmanes disponibles:
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/paula-nogales-g%C3%B3mez-imaz-msc-phd-844304107/
  • Província: Madrid
  • Municipi: La xerrada es realitzarà al centre educatiu corresponent
  • Nivell educatiu alumnat: 3 ESO
  • Adreça: La xerrada es realitzarà al centre educatiu corresponent
  • Àmbit professional: Ciència i recerca
Ya asignada

Sobre l'empresa

Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III (F.S,P.) – abreviado CNIC

El CNIC, centro de investigación cardiovascular, es una Fundación pública, dependiente del Ministerio de Ciencia e Innovación a través del Instituto de Salud Carlos III, en cuya financiación el sector privado juega un papel importante. Cabe destacar la colaboración de la Fundación Pro‐CNIC integrada por doce de las más importantes empresas y fundaciones privadas españolas ajenas al sector biomédico.

El área científica del CNIC se organiza en dos departamentos orientados a Investigación Básica e Investigación Clínica, completamente interconectados a través de siete programas focalizados:

1. Nuevos mecanismos de aterosclerosis

2. Homeostasis miocárdica y daño cardiaco

3. Regeneración cardiovascular

4. Nuevos mecanismos arritmogénicos

5. Factores de riesgo cardiovascular y función cerebral

6. Promoción de la salud cardiovascular

7. Desarrollo tecnológico


El CNIC, que cuenta con la acreditación Severo Ochoa, tiene carácter investigador y docente. El objetivo final es que el conocimiento generado se traduzca en un beneficio para la sociedad y en un retorno tangible para el sector público español. Los recursos están orientados a trasladar los resultados de investigación a la práctica clínica y al sector empresarial. De esta forma se promueve la interacción de investigadores básicos y clínicos y es pionero de proyectos clínicos y observacionales con estudios poblacionales, una de las grandes apuestas del Centro.


caCatalà